Rijbewijs B en AD(H)D of autisme

ACTIE 2024 ! Begin met je B rijbewijs met de eerste 20 uur les voor €750. Start met een gratis proefles van 1 uur!

RIJBEWIJS B

Speciale rijbegeleiding bij Autisme of AD(H)D

Heb jij Autisme, ADHD of ADD en wil je graag rijlessen nemen zodat je binnenkort zelf de weg op kan? Dat kan bij Schuurmanopleidingen! Aangepaste rijlessen met speciale begeleiding zijn belangrijk om goed en veilig om te gaan met alle prikkels tijdens het autorijden. Tijdens de lessen wordt extra rekening gehouden met jouw mogelijkheden en wensen.

Na kennismaking en een proefles maken we een plan op maat voor je rijbewijs. Je hoeft geen lespakket te betalen, maar je betaalt de lesuren die je nodig hebt. Vervolgens maken we een planning zodat jij op jouw eigen tempo en manier klaar bent om je rijbewijs te halen.

We lessen met klassieke lesvoertuigen, en hanteren daardoor klassieke tarieven! Je lest in een automaat. Doorgaans heb je minder lessen nodig als je lest in een automaat en daardoor bespaar je kosten. Wist je dat de automaat het steeds meer over neemt van de handgeschakelde auto? Dat komt mede door de toename van elektrische of hybride auto’s. Nadat het gewenste examenniveau is bereikt boeken we in overleg een examen in.

“Geef me de 5” en we gaan onderweg.

Lesgebieden: Arnhem, Nijmegen, Lingewaard, Overbetuwe en De Liemers. En, wellicht goed om te weten dat ik in juli 2023 de opleiding “Gevorderdencursus Autisme en AD(H)D en aanverwante stoornissen” tijdens de rijles heb gevolgd bij de Verkeersacademie in Nieuwegein. En doe jaarlijks rijles en autisme intervisie bij Spectrum Brabant.

Wil je een proefles inplannen?

Stuur een app of neem via e-mail contact met mij op.

Rijexamen

Voor dat je rijexamen doet, dien je een aantal zaken zelf te regelen: namelijk een theorie examen, een gezondheidsverklaring en mijn rijschool machtigen. Tijdens de lessen ga ik dit ook met je bespreken.

Theorie examen

Bij Schuurman opleidingen leer je online voor je autotheorie, er zijn verschillende theorie pakketen. Als je een pakket gekocht hebt, krijg je een eigen inlog code.

Persoonlijke theorieles is ook mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

Als jij de theorie geleerd hebt, boek  je zelf het theorie examen op de site van het CBR.

Gezondheidsverklaring

Op de website van het CBR, kun je de gezondheidsverklaring invullen. Voordat je op mag voor je rijexamen moet je dit invullen.

Rijschool machtigen

Om het praktijkexamen bij het CBR te kunnen reserveren, dien je mijn rijschool te machtigen. Zonder machtiging kan er geen praktijkexamen worden gereserveerd. 

Mijn rijschoolnummer is: 2338Z0
Machtiging direct aanvragen via website CBR.

John op dak van eigen Volvo, gefotografeerd bij zonsondergang

Lessen

In een Automaat

De enige beperking daarvan is dat je niet mag rijden in een handgeschakelde auto. De automaat neemt het steeds meer over van de handgeschakelde auto. Dat is niet alleen bij sportauto’s zo. De automaten van tegenwoordig zijn zo goed dat de handgeschakelde auto steeds minder bestaansrecht heeft. Bovendien gaan we steeds meer elektrisch rijden. 

We zitten momenteel in een overgangsperiode. Electrische, hybride of met waterstofmotoren aangedreven personenauto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een automatische versnellingsbak. Wanneer elektrisch rijden gemeengoed is geworden is het helemaal klaar met koppelen en handmatig schakelen.

In Duitsland is code 078 (alleen automaat) op je rijbewijs per juni 2020 geschrapt. Deze code komt op je rijbewijs wanneer het rijexamen is afgelegd in een voertuig zonder koppelingspedaal. De vraag is wanneer Nederland volgt. 

Doorgaans heb je minder lessen nodig als je lest in een automaat. Je hebt dan sneller je rijbewijs en bespaar je kosten. Lees ook eens dit artikel over lessen in een automaat “rijles in een automaat moet de norm worden”.

Tarieven

Proefles

 • Gratis
 • Tijd 1 uur

Na de proefles in de automaat maak ik een inschatting hoeveel uren je nodig hebt om je rijbewijs te halen. Geen pakketkosten wel voordelig je rijbewijs. Je krijgt les op maat! 

Lessen

 • Standaard les is 1,5 uur of 2 uur 
 • Rijles €42,50,- per uur
  (de eerste 10 uur rijles) 
 • Rijles €40,00 per uur
  (de tweede 10 uur rijles)
 • Rijles €37,50,- per uur
  (vanaf 20 uur rijles)
 • ACTIE 2024 je betaalt €750 voor 20 uur rijles exclusief praktijkexamens of toetsen

Examen

 • Tussentijdse toets €225,-
 • Praktijkexamen €225,-
 • Faalangst examen €275,-

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Ben jij al klaar voor de toekomst? Bespaar kosten, neem rijles in een automaat en vraag een proefles aan.

Schuiven naar boven