Rijbewijs BE

LES OP MAAT

voor rijbewijs BE

Omdat ik een opleiding op maat samenstel, kan ik niet een concrete prijs geven voor het behalen van je BE rijbewijs. In de meeste gevallen adviseer ik een proefles, een gezondheidsverklaring heb je altijd nodig en een aantal rijlessen samen met het praktijkexamen. Een BE rijbewijs halen in 1 dag behoort tot de mogelijkheid.

Wanneer heb je een BE rijbewijs nodig?

Wil je ook een opleiding op maat? Neem contact met mij om een afspraak te maken.

Zelf regelen

Voor dat je rijexamen doet, dien je een aantal zaken zelf te regelen, namelijk een gezondheidsverklaring en een rijschool machtiging.

Gezondheidsverklaring

Op de website van het CBR kun je de gezondheidsverklaring invullen. Dit moet  voordat je op mag voor het rijexamen. Deze gezondheidsverklaring bevat vragen die je rijgeschiktheid beoordelen.

Rijschool machtigen

Om het praktijkexamen bij het CBR te kunnen reserveren, dien je onze rijschool te machtigen. Zonder machtiging kan er geen praktijkexamen worden gereserveerd. 

Mijn rijschoolnummer is: 2338Z0
Machtiging direct aanvragen via website CBR.

wegsituatie, snelweg, meerdere rijbanen, met vrachtauto's en personenauto's, rijopleidingen

Het examen

Het examen duurt ongeveer 55 minuten. De examinator let onder meer op je beheersing van de combinatie auto met aanhanger, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Benodigdheden bij aanvraag en examen: geldig rijbewijs B en een oproepkaart.

Tarieven

Proefles

  • €60,- voor 1.5 uur 

Opleiding en examen

  • 1-Daagse opleiding na proefles €300,-
  • Praktijkexamen €200,-

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Wil jij een opleiding op maat? Vraag eerst een proefles aan.

Tips

achteruit rijden met een aanhanger

Een veelgestelde vraag over aanhangers die ik krijg is: ‘Hoe werkt achteruit rijden met aanhanger?’ Ik heb enkele handige tips voor je op een rij gezet:

  • Bedenk eerst welke kant je op wil gaan sturen. Dit is daarna belangrijk voor de stuurrichting.
  • Draai het stuur naar rechts, om de aanhangwagen naar links te sturen. Draai het stuur naar links om de aanhangwagen naar rechts te sturen. Goed over je schouder kijken is hierbij erg belangrijk.
  • Let er goed op dat de hoek tussen de auto en de aanhangwagen niet te groot is, zo voorkom je dat ze elkaar kunnen raken.
  • Blijf tijdens het achteruit rijden goed in de spiegels kijken.
  • En mijn laatste tip: rustig rijden!

Als je een beetje ervaring hebt, dan kan je in één dag het rijbewijs BE halen. Verstandig om is het om een proefles te bespreken. Ik adviseer je graag.

Schuiven naar boven