Rijbewijs B

ACTIE 2023 ! Begin met je B rijbewijs met de eerste 20 uur les voor 650€, daarna geldt uurtarief boven de 20 uur, start met een gratis proefles van 1 uur in schakel of automaat

LES OP MAAT

voor rijbewijs B, schakel of automaat

Een proefles kan vanaf 16 jaar, na 1 uur kan ik een inschatting maken hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te behalen. Dit kan variëren. Je hoeft geen pakket te betalen, maar je betaalt de lesuren die je nodig hebt. Vervolgens maken we een planning en boeken in overleg een examen als het gewenste examenniveau bereikt is.

Lesgebieden: gemeente Arnhem, Nijmegen, Lingewaard, Overbetuwe en De Liemers.

Snel je rijbewijs halen is mogelijk omdat er naast schakel, ook gelest kan worden in een auto met automatische versnellingsbak. 

We lessen met klassieke lesvoertuigen, en hanteren daardoor klassieke tarieven !

Wil je een proefles inplannen?

Stuur een app of neem via e-mail contact met mij op.

Zelf regelen

Voor dat je rijexamen doet, dien je een aantal zaken zelf te regelen: namelijk een theorie examen, een gezondheidsverklaring en mijn rijschool machtigen.

Theorie examen

Bij Schuurman opleidingen leer je online voor je autotheorie, er zijn verschillende theorie pakketen. Als je een pakket gekocht hebt, krijg je een eigen inlog code.

Persoonlijke theorieles is ook mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

Als jij de theorie geleerd hebt, boek  je zelf het theorie examen op de site van het CBR.

Gezondheidsverklaring

Op de website van het CBR, kun je de gezondheidsverklaring invullen. Dit moet voordat je op mag voor je rijexamen.

Rijschool machtigen

Om het praktijkexamen bij het CBR te kunnen reserveren, dien je mijn rijschool te machtigen. Zonder machtiging kan er geen praktijkexamen worden gereserveerd. 

Mijn rijschoolnummer is: 2338Z0
Machtiging direct aanvragen via website CBR.

John op dak van eigen Volvo, gefotografeerd bij zonsondergang

Lessen

in een Automaat? in plaats van Schakelen.

De enige beperking daarvan is dat je niet mag rijden in een handgeschakelde auto. De automaat neemt het steeds meer over van de handgeschakelde auto. Dat is niet alleen bij sportauto’s zo. De automaten van tegenwoordig zijn zo goed dat de handgeschakelde auto steeds minder bestaansrecht heeft. Bovendien gaan we steeds meer elektrisch rijden. We zitten momenteel in een overgangsperiode. Electrische, hybride of met waterstofmotoren aangedreven personenauto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een automatische versnellingsbak. Wanneer elektrisch rijden gemeengoed is geworden is het helemaal klaar met koppelen en handmatig schakelen.

In Duitsland is code 078 (alleen automaat) op je rijbewijs per juni 2020 geschrapt. Deze code komt op je rijbewijs wanneer het rijexamen is afgelegd in een voertuig zonder koppelingspedaal. De vraag is wanneer Nederland volgt. 

Doorgaans heb je minder lessen nodig als je lest in een automaat. Je hebt dan sneller je rijbewijs en bespaar je kosten. Lees ook eens dit artikel over lessen in een automaat “rijles in een automaat moet de norm worden”.

Tarieven

Proefles

 • Schakel Gratis
 • Automaat Gratis
 • tijd 1 uur

Je krijgt les op maat! Na de proefles maak ik een inschatting hoeveel uren je nodig hebt om je rijbewijs te halen. Geen pakketkosten wel voordelig je rijbewijs

Lessen

 • Standaard les is 1,5 uur of 2 uur 
 • Rijles €37,50,- per uur (de eerste 10 uur rijles) 
 • Rijles €35,00 per uur (de tweede 10 uur rijles)
 • Rijles €32,50,- per uur (vanaf 20 uur rijles)
 • ACTIE 2023 €650 voor 20 uur rijles exclusief praktijkexamens of toetsen

Examen

 • Tussentijdse toets €225,- (met automaat vaak niet nodig)
 • Praktijkexamen €225,-
 • Faalangst examen €275,-

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Ben jij al klaar voor de toekomst  ? Bespaar kosten, neem rijles eventueel in een automaat en vraag een proefles aan !

Schuiven naar boven